Меркурий в знак Рак - какво да очакваме 29.06 | 11:15

Меркурий, който вече се настани във водния знак Рак, ще остане там до 11 юли.

От iNews.bg

Меркурий, който вече се настани във водния знак Рак, ще остане там до 11 юли.

Меркурий е планетата, която отговаря предимно за нашето общуване и преминавайки през определен знак, сменя нагласите ни. Символизира способността да се свързват нещата заедно, показва освен как комуникираме, но и как възприемаме и как най-добре научаваме рационалното.

Ракът е воден знак, управляван от Луната. Меркурий в този чувствителен знак на зодиака изостря чувствата и емоциите. Меркурий в Рак е като да имаме антени на главата като тези при раците, с които да събираме всякакви впечатления от околната среда. Силно могат да ни докосват думи и неща, които се случват около нас. Историите на другите лесно могат да докоснат сърцето ни. Затова трябва да сме много внимателни как получаваме информация и да не приемаме всичко много лично. Лесно можем да усетим дали някой е искрен дори само по звученето на гласа му.

Тихите и срамежливи хора ще станат малко по-екстровертни и ще започнат да изразяват по-лесно себе си. Тези, които обичат много да говорят, сега ще станат още по-бъбриви при този транзит. Меркурий в Рак помага на хората лесно да се обърнат към себе си и да са наясно с мислите си. Като цяло ще бъдем повече емоционални, отколкото практични. Ще имаме потребност да прекарваме повече време със семейството и приятелите си, затова ще се планират чести срещи и кратки пътувания.

Ще бъдем прекалено емоционални и ще очакваме тези около нас да ни слушат и разбират. Засилва се склонността да се търси внимание и да очакваме хората да разбират нашите чести промени в настроението и поведението. Настроенията обаче може да замъгляват преценката и да ни правят склонни към самозалъгване.

Благоприятен период ще имат тези, които се занимават с актьорско майсторство, театър, драматургия. Също така тези, които се занимават с търговия или работят като писатели, ще се чувстват добре, ще имат по-добра концентрация през този период.

Според ведическата наука, за да спечелим благословията на Меркурий е добре да се подарят зелени дрехи на нуждаещи се млади момичета в сряда. За да укрепят Меркурий, индийските астролози препоръчват да се правят дарения на домове за сираци, да се помага на студенти и бедни хора.

Старайте се да създадете хубави спомени през този период на преминаването на Меркурий!

Водещи

Най-четени