Метъл легендите Slayer отново у нас през юни 24.01 | 10:20

Емблематичната траш метъл група ще бъде хедлайнер на втория ден от Loud Festival 2012

От Мартина Панайотова

На 3 юни (неделя) паркът на Летище София ще бъде разтресен от самите SLAYER. Най-тежката група от така наречения "The Big Four” ще закрие дебютното издание на Loud Festival 2012.

SLAYER e една от групите, отговорни за траш метъл манията през 80-те години и едно от най-големите и уважавани имена в метъл средите.

Групата стартира през 1981 година и в над 30-годишната си история има зад гърба си 11 студийни албума, десетки турнета в цял свят, 5 номинации и 2 награди "Грами".

Създателите на групата Tom Araya, Kerry King, Dave Lombardo и Jeff Hanneman са сред най-добрите и влиятелни съвременни метъл музиканти.

Албумът им "Reign In Blood" (1986) е считан за един от най-тежките албуми в метъл музиката и е от огромно значените за по-късното развитие на тежките стилове. През 2009 SLAYER издадоха последния си засега студиен албум "World Painted Blood”, който бележи известно завръщане към корените и траш класиките от ранните албуми на групата.

В момента SLAYER работят по нов материал и се очаква следващият им албум да се появи по-късно тази година.

През последните няколко години, групата претърпя промени в състава по време на турнетата си, но сега SLAYER идват в оригинален състав.

Както вече стана ясно, в първия ден на фестивала, феновете на тежката музика ще могат да видят на една сцена полските дет/блек метъли Behemoth, както и легендите W.A.S.P. На 3 юни ще видим техничарите Mesuggah, траш машините Annihilator и разбира се...SLAYER.

Кои ще бъдат останалите групи, които ще се включат в Loud Festival 2012, ще разберете скоро.

Двудневните билети за Loud Festival 2012 започват от цена от 99 лева и вече са в продажба. 

Най-четени