Мик Джагър за първи път ще пее на сцената на „Грами“ 03.02 | 21:02

53-тата церемония по връчване на наградите „Грами“ ще се състои на 13 февруари в Лос Анджелис

От Олга Андреева

Фронтменът на легендарните Rolling Stones Мик Джагър най-после ще се пее на церемонията по връчване на наградите "Грами", твърди музикалното издание Billboard.

Джагър ще вземе участие с изпълнение в памет на соул легендата Соломон Бърк, който почина миналата година, като ще пее с друг известен соул певец, Рафаел Садия.

Нийл Портнау, изпълнителен директор на Националната академия за звукозаписни изкуства и науки в САЩ, заяви, че за организацията ще бъде чест Мик Джагър да пее на церемонията и признава за невероятен фактът, че това ще е дебютът на изпълнителя на тази сцена.

Кен Ерлих, който продуцира шоуто вече 31 години, казва, че винаги е искал Мик Джагър и Rolling Stones да участват, но по една или друга причина не се е получавало до тази година.

Все пак това няма да е единственият път, когато Джагър е участвал в най-значимото музикално събитие на годината. Той се появява в живото излъчване на церемонията и през 1986 г., когато Rolling Stones получават награда за цялостно творчество, връчена от Ерик Клептън. Тогава Джакър и групата се включват чрез сателитна връзка от Лондон.

 Други известни изпълнители, които ще пеят на сцената на наградите "Грами" тази година, са Риана, Кати Пери, Еминем, Лейди Гага, Usher, Бруно Марс, Джъстин Бийбър и други.

53-тата церемония по връчване на наградите "Грами" ще се състои на 13 февруари в "Staples Center", Лос Анджелис.


Водещи

Най-четени