Михаела Филева: Винаги има кой да ме спаси от звездоманията 06.04 | 11:51

Младата певица ексклузивно пред iNews за това как се справя със славата

От Надежда Стоянова

Младата певица Михаела Филева сякаш за нула време се изстреля в небосклона сред така наречените родни звезди. И макар според нея такива да няма по нашите географски ширини, трябва да отбележим, че за последната година тя съвсем спокойно се подреди сред популярните лица. Е, за това помогна и фактът, че зад гърба ѝ застана Графа като продуцент, но нека неомаловажаваме и нейната роля.

Приказката за нея започна с участието ѝ в първия сезон на риалитито на Нова ТВ - X Factor. Там стана една от любимките на ментора си Мария Илиева, но не успя да се пребори за подкрепата на публиката и се размина с победата.

Най-успешният ѝ досега период е миналата година. След няколко хитови колаборации с Били Хлапето, Графа и Абсолютните животни, през септември издаде и първата си самостоятелна песен "Приливи и отливи”. Взе награда за дебют от БГ Радио и беше обявена за "Жена на годината” в категорията музика. Сингълът й "Опасно близки” пък стана най-излъчваната българска песен в националния ефир и официален хит номер 1 за годината.

След всичко това изобщо не е изненадващо, че към нейната особа е имало интерес от почти всички риалити формати у нас. Все пак тя се спря на "най-позитивното в нашия ефир – Dancing Stars”, и сега всяка седмица ни завладява с поредното си прекрасно изпълнение.

- Михаела, не е честно, занимавала си се с танци и преди и имаш предимство пред останалите в Dancing Stars

- Предимството е в това, че съм музикант и чувам музиката. Tук обаче стиловете са съвсем различни от това, което аз съм правила. Доста е особено, защото има някакви хитринки.

Със сигурност двигателната култура е някакво предимство, защото по-бързо научавам хореографиите. А и това, че съм висока помогна да съм с един от най-добрите танцьори във формата – Светльо. Той супер много ми помага и ето това вече си е преимущество.

- А твоят приятел Вензи?

- Той е с Ралица и също се справят много добре.

- Кога започнахте да тренирате?

- Може би две или три седмици преди началото на шоуто.

1241655- Знаем, че пее и танцуваш, но защо пак влезе в риалити?

- Това е много различно. Досега съм била част само от X Factor, което си е музикално риалити, като тогава бях момиченце с огромни мечти всички да чуят това, което прави. Сега схемата е съвсем различна. В последната година ми отправиха много покани от почти всички риалитита в нашия ефир и това е единственото, което е много позитивно.

Едно риалити, което пак показва сеира на популярните хора, но се вижда и това как те се трудят да са по-добри в нещо. Хубаво е!

Освен това наистина ще развие двигателната ми култура още повече.

- Колко от мечите на онова момиче от X Factor успя да сбъднеш?

- Списък конкретен не съм си правила. Нямам чек лист, но със сигурност съм щастлива, че една от мечтите ми наистина стана факт – да съм артист, който записва музика, стигаща до хората по някакъв начин.

- А след това?

- Ами, ето сега съм се концентрирала върху това да танцувам в Dancing Stars.

- Така обаче няма да ти остава много време за музика?

- Да, ако стигна до финала, така ще се получи. Ще гледам все пак от време на време да ходя на участия, така че хората да не забравят, че ние съществуваме, а и че все пак музиката е нашият приоритет. А и имам нужда да се захранвам от музикалната енергия, която обичам.

Ще видим колко дълго от тези три месеца ще съм част от тези, които излизат на подиума, но със сигурност ще е много интересно заради селекция от щури звезди, колкото и да не ми харесва тази дума.

- Защо не ти харесва? Нали вече си част от тях?

- Много грандоманско звучи. Звезди можеш да наречеш някакви хора, които не живеят съвсем в нашия регион. Но да се върна, популярните лица са много интересно подбрани – таланти в някаква друга сфера. Повечето от тях обаче имат двигателна култура и се получават много красиви танци.

1241656- Понеже заговори за звезди, според теб как стои въпроса със звездоманите в България?

- Ох, не ми се иска да го коментирам, защото в рамките на България наистина е трудно да наречеш някого звезда. Аз винаги съм казвала това, че пазарът наистина е толкова малък, че ни прави щастливи от тази гледна точка, че можеш да водиш почти абсолютно нормален живот – можеш да отидеш до магазина, до мола, без някакви големи ексцесии да се случват около теб.

При положение, че това е възможно, за какви звезди говори?!

- На теб и някои други твои колеги, като че ли нещата се случиха доста бързо. Не успя ли да се главозамаеш?

- Аз имам много хора около мен, които ако залитна в такава посока, ме връщат на земята. Много добре знам, че успехът е толкова преходно нещо – днес ти се случват някакви страхотни неща, утре вече никой не те помни. Затова гледам просто да работя много и да си заслужавам всяко нещо, което ми се случва. Оттам нататък каквото ми е писано.

Голямо щастие имам да съм в екипа на Графа и че продуцентите ми от Монте Мюзик ме пазят от това главозамайване. Ако някой от лейбъла започне много да си вярва, се събираме и започваме да си говорим. Имаме много хора, които да ни спасяват от самите нас.

- Чувстваш ли се победител?

- Чувствам се щастлива. Това да си победител означава, че има и някакви загубили хора, а в живота ти си този, който печели, и този, който губи. Въпросът е да си много щастлив, когато имаш възможност да печелиш, и когато губиш, да си достатъчно мотивиран и готов да спечелиш отново.

Водещи

Най-четени