Мишел Обама празнува 50-годишен юбилей 17.01 | 14:15

Първата дама на САЩ отбелязва рождения ден със скромно тържество

От Надежда Стоянова

Смело можем да твърдим, че първата дама на САЩ Мишел Обама се радва на по-голяма популярност от своя съпруг. Затова нейният 50-и юбилей предизвика голям интерес. По повод рождения й ден днес, 17.01, ще бъде организирано скромно тържество с най-близките й хора в Белия дом.

"Никога не съм се чувствала по-уверена, по-наясно коя съм. Жените трябва да имат свободата да правят каквото трябва, за да се чувстват добре. Имам невероятен житейски опит и се надяваме още 50 години да трупам такъв", каза тя пред списание People.

Мишел Робинсън, както е моминското й име, минава под венчилото с Барак Обама преди 21 години. Двамата имат две момичета на 12 (Саша) и на 15 години (Малия). Медиите от другата страна на Океана я определят като майстор в откриването на млади таланти. Например младокът Джейсън Ву стана международна знаменитост, след като създаде тоалетите, с които тя блесна на двете церемонии по встъпване в длъжност на половинката си.

По отношение на модата можем да кажем, че тя със замах се бори със скучния протокол. Залага на по-екстравагантна визия и се увлича от едрите, многоредови, многопластови, асиметрични и често ръчно изработени бижута. Интересното е, че носи до 2.7 милиарда долара годишна печалба на различни дизайнери и магазини. Почитател е на различни марки, защото редовно минава през метаморфози.

Освен че изглежда блестящо за своята възраст, няма как да подминем и факта, че се справя чудесно и с функциите й на Първа дама, които са предимно представителни. В редките случаи, в които дава интервюта, тя е изключително сдържана. Не се възползва от позицията си, за да говори за расовите неравенства. Превърнала се е в символ на падането на расовите бариери, категорични са медиите.

Водещи

Най-четени