Моби щял да се откаже от музиката точно преди най-големия си успех 29.09 | 14:03

Преди издаването на албума "Play" той искал да се върне към ученето

От Елена Кирилова

Моби бил готов да се откаже от музиката преди да направи албума си "Play”, който се прочу със своите рекордни 10 млн. продажби, съобщава Contactmusic.

Именно този проект направи музиканта най-успешния денс артист на всички времена, но точно преди издаването му Моби е бил готов да остави музикалната си кариера завинаги и да се върне отново към образованието.

"Направих този странен и неясен lo-fi албум и започнах да се чудя дали да не се върна в училище и да помисля с каква работа точно да се заема", коментира звездата пред Bloomberg.

"Play” успява да пожъне успех почти веднага след официалното си пускане на пазара през 1999 г. Новопридобитата слава позволява на Моби да си купи къща в Ню Йорк, да си построи дискотека и спа в нея. И въпреки това той скоро разбира, че не се чувства щастлив от новия си начин на живот.

"Изведнъж започнах да свиря пред 10 000 души на вечер, да ме канят на откачени партита за знаменитости, да пия прекалено много, да взимам много наркотици и да се разхождам по червения килим", обяснява певецът. "Отне ми доста време да разбера, че това не ми харесва".

След като веднъж завинаги решава да се отърве от вредните навици, Моби започва да пише по-прости парчета и не се интересува особено дали те се превръщат в хитове или не. Той твърди, че харесва по-простите неща и нищо не може да го направи по-щастлив от това да създаде песен само с един или два акорда в нея.

Към настоящия момент Моби не се стреми към превземането на поп класациите, въртенето по радиата и огромните продажби. Единственото, което желае, е да прави музиката, която обича.

Това лято българската публика имаше щастието да се срещне за първи път с музиканта, който беше хедлайнър на втората вечер на музикалния фестивал Spirit of Burgas.