Можете ли да познаете кой всъщност е това 22.03 | 15:15

Кой играе страшната бабичка от филма „Код: Червено“

От Надежда Стоянова

В края на февруари по кината от другата страна на Океана се появи първият български зомби филм. Това е "Код: Червено" на режисьора Валери Милев, който официално беше представен у нас този петък, 21 март.

Любопитното тук е, че в някои от кадрите се появява една зловеща бабка. В ролята на тази страшна старица влиза не кой да е, а любимият режисьор на поп фолка Людмил Иларионов. Преобразяването му обаче е направо неузнаваемо и едва ли някой би го познал.

"Влязох във филма като приятел на Валери Милев. Най-важното е да уточним, че и аз играя и какво играя, защото никой няма да ме познае. Първият ден ми правиха грима четири часа, а вторият ден, в който трябваше и да съм зомби, отне пет часа и половина", разказа Люси.

Действието на филма ни изпраща в Сталинград през Втората световна война. По това време Сталин решава да експериментира с ново биологично оръжие, само че резултатите се оказват доста неочаквани. Налага се цялата зона да бъде изпепелена с напалм.

Няколко десетилетия по-късно обаче се случва нов инцидент със същото оръжие. Обявяват "Код: Червено" за опасна зараза. Страшни зомбита започват да бродят навсякъде, а една отчаяна майка прави и невъзможното, за да спаси детето си.

Водещи

Най-четени