Музикантите от АББА празнуваха юбилей 08.04 | 13:10

Отбелязаха 40 години от своя пробив

От Беатрис Николoва

Музикантите от АББА празнуваха 40-годишен юбилей от своя пробив на международната сцена с вечния хит "Waterloo". Бляскавото събитие се проведе в лондонската галерия "Тейт Модърн", която се напълни с почитатели и приятели на групата.

Бьорн Улвеус каза, че се чувства "изключително горд и смирен" от продължилия им десетилетия успех, след като освен с хитовете могат да се похвалят с мюзикъла "Mamma Mia" и музей в Стокхолм. Фрида Люнгста пък сподели, че се гордее как са изглеждали през 70-те години на миналия век - с високи ботуши и украсени с пайети гащеризони. Тоалетите им са документирани в нов албум за групата, съобщават от БТА.

"Това беше нашата младост, това беше нашето време и ние решавахме как искаме да се обличаме на сцената - каза Люнгста. - Беше забавно", заяви Фрида и дори стигна по-далеч, като сравни АББА преди 40 години с Лейди Гага. Според нея те били дръзки и смели като екстравагантната изпълнителка.

"Никога не сме имали формула - каза тя. - Правехме това, което обичахме най-много. Най-страхотното нещо беше, че ние четиримата се срещнахме и започнахме да работим заедно. Двама велики автори на песни Бьорн и Бени, заедно с нашите гласове, на Агнета и на мен", допълва Люнгста.

Групата след време се разпада и двете двойки Люнгста и Бени Андершон и Улвеус и Агнета Фелтскуг се развеждат.

1245659

Водещи

Най-четени