Мюзикълът "Любовта не умира" с най-много номинации за наградите "Лорънс Оливие" 08.02 | 15:41

Седем номинации отнесе продължението на "Фантомът от операта" на Андрю Лойд Уебър

От Олга Андреева

Мюзикълът "Любовта не умира" може би беше най-очакваният и най-обсъжданият нов мюзикъл за сезона, а впоследствие - и най-иронизираният, пише в. New York Times.

Той имаше технически проблеми, промени в последния момент и то след като шоуто вече бе на сцената. Ето че сега обаче мюзикълът получи най-много номинации за британските награди "Лорънс Оливие".

"Любовта не умира" е мюзикъл на Андрю Лойд Уебър, продължение на "Фантомът от операта". В понеделник той получи седем номинации, повече от всеки друг мюзикъл, за наградите "Лорънс Оливие".

Организацията "Society of London Theater", която представлява театралните салони от Уест Енд в Лондон, продуцентите и организатори на наградите, са номинирали Рамин Каримлу, който играе ролята на фантома, за най-добър актьор; Сиера Богес, която изпълнява ролята на неговата любима, за най-добра актриса, а "Любовта не умира" - за най-добър мюзикъл, заедно с "Fela!", "Legally Blonde" и "Love Story".

Наградата е основана на името на сър Лорънс Оливие - британски театрален и кино актьор, режисьор и продуцент. Считан е за един от най-великите актьори на XX век. Участвал е в спектакли от античната драматургия, както и в съвременни американски и британски пиеси, в много от пиесите на Шекспир.

Наградата се връчва от организацията "Society of London Theater" всяка година за постижения в областта на професионалното сценично изкуство. Тя има международно признание и се счита за най-престижното отличие в британския театър, еквивалент на американските награди "Tony", връчвани на най-добрите представления на Бродуей.

Имената на носителите на наградите "Лорънс Оливие" за 2011 г. ще бъдат обявени на 13 март.

Водещи