На връх 1 юни Калин Вельов се радва на бебе 01.06 | 20:01

Малкото момиченце и майка му са в добро здравословно състояние

От Филипа Тодева

Музикантът Калин Вельов си има дъщеричка, това потвърдиха от болница "СОФИЯМЕД". Детето и майка му Диана да в много добро здравословно състояние. Перкусионистът, придобил известност от участието си в Ку-ку бенда на Слави Трифонов, бе зарадван в навечерието на детския празник 1 юни. Напоследък той радва феновете си и като вокал както в самостоятелни музикални проекти, така и в дуетните си изпълнения с Нина Николина.

Калин Вельов участва в сформирането на фюжън формацията Акага, която става лидер в стиловете фънк и джаз рок.

През 2006 година той поема по нов път – продуциране, композиране и пеене. Излиза първият сингъл на дуета Нина Николина и Калин Вельов - "Как се случва любовта”. Песента застава начело в класациите "Топ 100” и "Големите 10”, а през 2008 г. е представен и албумът "Абсент”, който е изцяло композиран и аранжиран от него.

Албумът на Нина и Калин получава 5 номинации на годишните награди на БГ радио през 2009г., а едноименната песен "Абсент” се изкачва до челни позиции в националния ефир.Януари 2007 бележи началото на един нов проект за Калин Вельов – салса формацията TUMBAITO. През 2010г. излиза първия самостоятелен сингъл на Калин Вельов – "Искам", който е част от албума "2 лица".

Водещи

Най-четени