Най-добрите родни райтъри мерят сили в Sofia Ring Graffiti Fest 29.05 | 10:00

Фестивалът ще изправи един срещу друг 12 екипа

От iNews.bg

Много хора вярват, че графитите са вандалски прояви на младежите, само че тези, които веднъж са се докоснали до тяхната магия, знаят, че става въпрос за изкуство. С него можем да направим света около нас много по-цветен и оригинален и точно това ще покажат някои от най-добрите райтъри у нас тази неделя, Деня на детето 1 юни.

София Ринг Мол и Сдружение за младежка култура и съвременни изкуства "Радарорганизират първия Sofia Ring Graffiti Fest. Темата на състезанието е The Urban Ring или "Кръговратът на града", а мястото, на което майсторите в рисуването със спрейове ще творят, е до сградата на строящия се мол на бул. "Околовръстен път" 216.

В надпреварата един срещу друг ще се изправят 12 екипа, които ще покажат идеите си на две гигантски платна. Сред участниците ще бъдат известни в страната и чужбина графити артисти и отбори като Zeal, 140 ideas, Broke, PTC, WION, Spit, Goat, Piks и др. Творбите им ще бъдат оценявани от експертно жури в състав Евгений Иванов, председател на Управителния съвет на Сдружение "Радар”, Maze и SirGo.

Райтърите ще се борят за специална награда - възможността да изрисуват с графити част от паркинга на София Ринг Мол срещу чек от 3000 лв. Отборите, които се класират на втора и трета позиция, пък ще получат съответно 600 лв. И 300 лв.

Началото на събитието, което се организира със съдействието на iNews.bg и Peika.bg, е в 10:00, а финалът е планиран в следобедните часове. Райтърите трябва да са готови с рисунките си до 15:00, за да може после журито да кажа тежката си дума.

Пожелаваме ви много положителни емоции в компанията на графити изкуството!

Водещи

Най-четени