Най-популярната личност в Лондон е плешива и няма зъби 20.09 | 15:07

Двумесечния принц Джорж е обявен за най-влиятелната фигура

От Лазар Тодоров

Вестник ,,Evening Standart'' обяви младия принц Джордж за най-влиятелната личност в Лондон, предаде БТА.

Ежегодният рейтинг "Пауър  таузънд" /The Power 1000/ обхваща представители на различни  сфери от живота - от финансовия сектор, театъра и спорта до  технологиите, музиката и политиката. В основата на класацията са залегнали оценките на журналистите на изданието.

Малкият принц,  появил се на бял свят на 22 юли, е поставен на първо място  заради това, че веднага се е превърнал в главен представител на  Лондон на планетата. Шумотевицата около раждането му бе с почти неземни мащаби,  благодарение на това, че световните медии превърнаха  първородното дете на херцогинята на Кембридж в легенда, още  преди бебето й да изплаче за пръв път и да бъде показано пред обществеността. 

Наречен сега "Крал на столицата", малкият принц детронира от първото място популярният кмет на Лондон Борис Джонсън, който  преди година нямаше равен на себе си в рейтинга.

Съпругата на принц Уилям Катрин (7-ма) се нарежда веднага  след министъра на вътрешните работи на Великобритания Тереза Мей (6-а). След херцогинята на Кембридж е шотландският тенисист  Анди Мъри (8-и), който зарадва страната с победата си на  кортовете на Уимбълдън тази година, първа победа на британец от  77 години насам. 

Водещи

Най-четени