Най-прецаканите от „Оскар“-ите 11.01 | 15:15

Феновете бесни заради Бен Афлек

От Мартина Панайотова

Бен Афлек е начело в класация за най-пренебрежително отношение на "Оскар"-ите, изготвена след допитване сред почитателите на киното, съобщи Contactmusic.

След обявяването на номинациите феновете заляха с възмутени коментари интернет пространството заради това, че Афлек не е сред претендентите в режисьорската категория за възхваляваната си от критиката заложническа драма "Арго".

С гласовете на 52 процента от участниците в анкетата на Фанданго Бен Афлек зае първото място в класацията за най-пренебрежително отношение на "Оскар"-ите.

На втора позиция е Катрин Бигълоу с 20 процента, следвана от Куентин Тарантино с 12 процента.

Лентите "Арго" на Афлек, "30 минути след полунощ" на Бигълоу и "Джанго без окови" на Тарантино получиха номинации за най-добър филм, но за всеобщо изумление техните режисьори останаха извън надпреварата.

Номинираният в режисьорската категория Анг Лий също бе изненадан да научи, че няма да се съревновава с Бен Афлек и Катрин Бигълоу.

"Не че мисля, че останалите режисьори не заслужават номинации - радвам се за всички, в това число и за самия себе си, но специално те двамата изглеждаха сигурни от самото начало на наградния сезон", казва създателят на корабокрушенската драма "Животът на Пи".

Участниците в проучването на сайта Фанданго са не по-малко възмутени, че най-новата лента от поредицата за Джеймс Бонд "007: координати "Скайфол" не е е получила номинация в категорията за най-добър филм.

С 35 процента от гласовете на анкетираните номинацията на 9-годишната Кувензане Уолис - най-младата претендентка за "Оскар" за главна роля в историята на наградите - е обявена за "Най-щастлива изненада", цитира БТА.



Водещи

Най-четени