Най-старият работещ модел в света 11.09 | 18:17

Кармен Дел'Орефис е на 18 години. Обърнати на обратно, обаче

От Кремена Бедерева

Кармен Дел'Орефис е на 18 години. Обърнати на обратно, обаче. Нюйоркчанката е най-възрастният, направо да си кажем най-старият работещ модел в света.

Навлиза в модния свят, когато е на 13 години, а 2 години по-късно се появява на корица на Vogue. Казва обаче, че тогава не я  харесала, защото смятала, че прилича на момченце. Пропуснахме да ви кажем, че това се случва през 1947 година. А Кармен е родена през 1931 година.



През същата година Дел'Орефис печели между 10 и 25 долара на час. Сума, която и днес си е за завиждане. Десетина години по-късно обаче започва да се снима в каталози за бельо, които ѝ носят по 300 долара на час.

Превръща се в муза на великия Салвадор Дали, превръща се и в търсено име в модната индустрия.

Но това не е история за забравена красавица. Това е краткото житие на Кармен Дел'Орефис - жената, която преди броени дни премина няколко пъти по котешката пътечка, по време на нюйоркската седмица на модата.

Тя е на 81 години. Без нито една пластична операция. Без нито един боядисан косъм в косата си. Признава си обаче, че си прави инжекции за запълване на бръчките.

В рамките на един ден Кармен дефилира два пъти за модния бранд Norisol Ferrari, а няколко часа по-късно се появи и в ревюто на Marimekko.

Как изглежда една 81-годишна жена, облечена по последна мода? Как изглежда един модел на 81 години? Може ли изобщо модел да дефилира уверено на такава възраст?

В галерията на Jenite.bg можете да се убедите, че красотата няма възраст.

Водещи

Най-четени