Намали стреса в офиса с нова USB играчка 05.10 | 17:20

Иновативно решение за понижаване на напрежението на работното място

От

 

Стресът ни дебне отвсякъде. На улицата, в магазина, у дома..., но нивата на стрес винаги са най-високи, докато сме на работа.

В офиса напрежението варира от силно до непоносимо и понякога едва издържаш. Цигарите са вредни, не е хубаво да си го изкарваш на колегите, а не може всяка седмица да купуваш нова мишка - обектът, който страда всеки път, когато изпуснеш нервите.

На помощ в подобни моменти се притича едно ново, семпло, но много забавно изобретение – USB топче за намаляване на стреса. Гумената играчка е същата, която се използва в повечето антистрес терапии, където, за да се успокоиш, трябва да мачкаш, блъскаш или разтягаш топчето. USB версията обаче си има кабел, който свързва играчката с компютъра и ти предлага една съвсем ново изживяване.

Веднага щом свържеш антистрес топчето с настолното PC или лаптопа, джаджата „превзема“ изображението на монитора ти. Така всичко, което се случва с топчето се вижда ясно върху твоя дисплей. Ако мачкаш гумената играчка – картината се мачка, ако я разтягаш – разтяга се и картината върху монитора ти. Всичко, което причиниш на джаджата се отразява директно върху твоя екран.

В тази нова играчка няма нищо ново, нито чак толкова уникално, но ако проявиш малко повече въображение при избора си на тапет, то да разтягаш и мачкаш снимката на шефа може да се окаже точно техниката за справяне със стреса, от която се нуждаеш.

 

Водещи

Най-четени