Направо не е истина коя фолк дива ще полети в Космоса 12.06 | 13:45

Това ще се случи в края на септември тази година

От iNews.bg

Досега най-голямото постижение на ромския славей Софи Маринова беше представянето на страната ни на конкурса Евровизия и огромната любов на почитателите ѝ. И макар досега никога да не е имала амбиции да се прославя извън страната, изглежда, е напът да се случи точно това.

В края на септември тази година песента на Софка "Любовни думи" ще полети в Космоса. Това ще се случи на борда на руската експедиция "Союз 40" заедно с космонавтката Елена Серова, пише "Стандарт".

Серова е машинен инженер по професия и миналата година посети страната ни заради лекция в Техническия университет във Варна. Именно тогава рускинята чула нашенката за първи път и останала изключително впечатлена от таланта на Софи.

Издателите на етрополската певица разбрали и се свързали със Серова, за да ѝ предложат да си избере парче от репертоара на ромката, което да вземе със себе си по време на експедицията. Няколко по-късно рускинята се спряла на "Любовни думи" и така Маринова ще се превърне във втората българка, чиято песен е летяла из Космоса.

Водещи

Най-четени