Напуска ли Ани Салич България? (ВИДЕО) 01.08 | 19:45

Този въпрос притесни хората от близкото й обкръжение

От iNews

Напуска ли Ани Салич България? Този въпрос притесни хората от близкото й обкръжение, след като тв звездата сподели в личния си фейсбук профил клип, озаглавен "80 часа в държавата, която всеки иска да напусне".

Във видеото с продължителност 35 минути се разказва за страна, от която хората се опитват да избягат по-бързо, отколкото от всяка друга точка на планетата. Очаква се до 2050 г. населението й да намалее с 22,5%.

В периода от 1989 г. досега от около 9 милиона души са останали само 6,5 милиона. Тази страна е България и въпросът защо всички се опитват да избягат оттам, е разгледан в детайли.

Видеото е на английски език и е качено от YouTube канала Yes Theory, американски блогъри с над 9 милиона последователи, а клипът за България е гледан от над 2 милиона души. Той представя красотата на България, а един от създателите му дори сподели, че би се преместил да живее у нас.

След кратък разказ за съвременната история и политическите кризи, които България претърпя, блогърите пристигат в София и започват да търсят отговори на въпроса "защо българите бягат от България". Пътешествениците прекосили цялата страна —от София до Черноморието, посетили Фестивала на розата, гледали нестинарски танци, спали в хотел пълен с хлебарки.

По пътя си срещали българи, които и у показвали колко удивителна страна е България.

"За краткия ни престой в България успяхме да видим много. През погледа на туристи България се оказа удивителна страна. Не знам на какво се дължи статистиката, която ни доведе тук", споделят в заключение авторите на видеото от Yes Theory.

В коментарите под клипа пък заваляха позитивни коментари от хора, които споделят, че нямат търпение да посетят България.

"Аз съм от Мексико и никога не бях чувал за тази страна, а сега нямам търпение да видя с очите си нестинарки", споделя потребител.

"Никога не съм предполагала, че в Източна Европа може да има толкова красива природа", пише Аксел от Уругвай.

"Живея в Канада и съм изумен от богатата история и култура на България. Нямам търпение да я посетя", добавя Джон от Торонто.

"Като българи искаме да ви благодарим, че показахте на света колко прекрасна България. Това видео ще допринесе за подобряване на българската репутация и увеличаване на туризма. Благодарим и наздраве", добавят други потребители, горди със страната си. Самата Ами Салич не остави никакъв коментар в социалната си мрежа за причината да сподели видеоклипа. Всички опасения, че любимата телевизионерка ще напусне родината и ще слезе от малкия екран, се оказаха напразни. Най-вероятно тя ще напусне България само за да отиде на почивка до любимата й Гърция с половинката си - бившия главен прокурор Сотир Цацаров с когото живеят на семейни начала. Ани и Сотир редовно пътешестват по света, но предпочитат да са извън прожекторите.

Водещи

Най-четени