Натали Портман подкрепя бедните жени 18.06 | 15:29

Актрисата се присъедини към група, подпомагаща жените, които искат да започнат собствен бизнес

От Елена Кирилова

Носителката на Оскар Натали Портман се присъедини към група, чиято цел е да предоставя финансова помощ на майките, които искат за започнат собствен бизнес, съобщава digitalspy.com.

Foundation for International Community Assistance's (FINCA) работи по програмата "Подай ръка", която заема средства от всяко онлайн дарение, което постъпва за фондацията, за да помогне на жените, които желаят да създадат собствен бизнес.

Системата е такава, че когато някоя жена погаси кредита си към фондацията, парите автоматично се насочват към друга жена, нуждаеща се от финансова помощ.

Портман, която тази седмица роди първото си дете, вече е подписала документ за присъединяването си като Посланик на надеждата във FINCA. "Аз съм изключително горда да служа във FINCA и да съм съпричастна в подпомагането на бедните жени, които искат да се издържат сами. Няма по-добър подарък за жените, живеещи в бедност, от този да получат възможността да издържат себе си и своите семейства", заяви Портман.

Актрисата от "Аватар" Зоуи Салдана също изрази подкрепата си за усилията за намаляване на бедността. Както Салдана, така и Портман са заснели кратки клипове, с които да насърчат повече хора от цял свят да допринесат за каузата дори и с малко дарение.

Водещи

Най-четени