Наши студенти учат „дясната ръка“ на Стинг на 7/8 21.05 | 19:23

Ще покажат неравноделния такт на открит урок пред китариста Доминик Милър

От Олга Андреева

Студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив ще изнесат открит урок пред световно известния китарист Доминик Милър, известен като дясната ръка на Стинг.

Китаристът проявява специален интерес към характерния за географските ни ширини неравноделен такт 7/8. Именно него ще му покажат студентите, заедно с автентични български фолклорни изпълнения.

Той пък ще им върне жеста като проведе безплатен музикален уъркшоп за всички фенове на китарата на 28 май (понеделник) от 18:00 часа в сградата на АМТИИ на ул. "Съборна” 10 в Пловдив.

В рамките на уъркшопа Милър ще представи свои композиции, във втората ще говори за своята музикална философия – от практически съвети до взаимодействието му с останалите музиканти на и извън сцената, а на финала ще отговаря на въпроси от публиката.

"Интересът на Доминик към българската народна музика е изключително силен. Прекрасно е, че има още един музикант от световна величина, който да бъде посланик на фолклора ни и на българската музика като цяло”, каза българската цигуларка Дорина Маркова, организатор на концерта.

Доминик Милър пристига у нас за премиерата на новия си албум "5th House”. На 29 май на сцената на Античния театър в Пловдив, от 20:30 часа, той ще свири в компанията на Майк Линдъп, пианист на Level 42, белгийския майстор на баса Николас Фижман и барабаниста и перкусионист Рани Криджа.

Билетите за концерта са на цена 25 лв. 

Водещи

Най-четени