Не е за вярване! Най-популярните реклами крадат идеи от миналия век (СНИМКИ) 11.03 | 16:28

Дизайнери и стилисти крадат на поразия

От iNews.bg

Сигурно сте чували максимата, че "всяко ново нещо е добре забравено старо". Модните тенденции са пример, че е напълно вярна.

Дрехите, които са били носени преди десетилетия, отново са в колекциите на водещите дизайнери. Уличната мода става все по-смела, но никога не забравя така актуалните винтидж елементи.

Споменатото твърдение обаче важи с пълна сила и за хрумванията на стилисти и дизайнери, що се отнася до концепцията, чрез която рекламират своите продукти.

Лила Рамзи е млада дама, която се дипломира в специалност "История на модата". По време на следването си тя открива, че голяма част от съвременните реклами и фотосесии за списания представляват откровена кражба на идеи от миналия век.

Пример за такава злоупотреба е колажът, който сме ви показали. Кейт Уинслет се снима за Harper's Bazaar през 2009, но концепцията за красавица, извисила се над града, е реализирана доста преди това.

1216166

Някой може да каже, че творците просто са се вдъхновили от ретро изображенията, но приликите са твърде много, за да спестим думата "плагиатстване".

Вижте в Jenite.bg кои от най-популярните изображения, обсебили модния свят в настоящето, всъщност са крадени. 

Водещи

Най-четени