Не сте подозирали, че има такива конкурси за красота 12.01 | 14:40

Вижте кои са най-странните надпревари по света

От Лазар Тодоров

Няма спор, че конкурсите за красота вълнуват както медиите, така и много голяма част от хората. Интересното е, че преди време по тези надпревари не са търсили само красиви лица, изваяни тела и хубава походка.

Нека видим списък с най-нетипичните конкурси за красота, които не сте и предполагали, че съществуват, предоставени от в. "Монитор".

"Конкурс за най-апетитни подбедрици"

Ами жените от град Йелвил, щата Арканзас, са горди, ако се окичат с такава титла. Конкурсът е част от традиционния за този регион лов на пуйки. На сцената дамите излизат с огромни маски на пуйки. Те ги слагат пред лицата си, а журито гледа коя от претендентките има най-дълги бедра, които почти се сливат с маската на пернатото. Криейки лицата си зад картините, дамите дефилират в два тура. Във втория те отговарят на въпроси, които са също толкова неделикатни като във вечерното шоу на Дейвид Летерман.

"Мис Проститутка"

Организатор на проявата е художничката авангардистка Наталия Фабия. Според нея американската дума hooker означавала не толкова нещо пошло и еротично, колкото човек, решен да улови най-важните неща в живота на куката на своята упоритост и настъпателност. Тя направила кастинг на желаещите дами в галерия Кори в град Белфорд, щата Тексас. Събитието се провело на 30 март 2012 година в Лос Анджелис – бар "Водно конче”.

"Мис оцеляла от Холокоста”

В израелския град Хайфа през 2012 година 14 дами, оцелели във Втората световна война, участваха в доста необичаен конкурс. Става дума за коронясването на първата "Мис Холокост Сървайвър”.

Организаторите на проявата я промотираха из медиите като празненство на живота. Но тя отприщи и доста полемики в израелската преса. В страна, където почти няма семейство, незасегнато от Холокоста, мнозина скочиха, че да се оценяват жени на възраст, изстрадали достатъчно, само по външния им вид - е подигравка. Въпреки обществения натиск в конкурса се записали близо 300 дами на възраст между 74 до 97 години. Победителка станала Шошана Холмер.

"Мис най-красива маймуна"

В далечната 1972 година радио и тв водещия в Америка Гари Оуенс организира "Мис Красива маймуна”. Тази приумица се е провела в окръг Сенчъри Сити, Лос Анджелис. И е вдъхновена от четвъртия филм от поредицата "Планетата на маймуните”, който през онези години се бил превърнал в нещо като мания сред американците. Мацките, които искали да участват, трябвало да са оскъдно облечени, но с маска на маймуна. Победителката Доминик Грийн, спечелила роля във филма "Битката за планетата на маймуните”, който започвал да се снима през 1973.

"Мис най-хубава пандизчийка в Бразилия"

През 2011 година затворът в бразилския щат Пернамбуко, град Ресифе, даде своя принос към списъка с идиотски конкурси за красота, избирайки най-красивата пандизчийка. 12 кандидатки бяха оценявани по красота, обща култура и добри маниери. Първата награда бе с равностойността на 1000 американски долара. Те обаче не бяха дадени на ръка на късметлийката, а бяха депозирани от шефовете на затвора в нейната сметка. С короната за красота се окичи осъдената на смърт 19-годишна Ребека Райса Сулен Гуедесин.  

Водещи

Най-четени