Нероденото бебе на Кейт Уинслет ще лети в космоса 17.06 | 18:23

Полетът в космическото пространство ще е подарък за детето

От Лазар Тодоров

Нероденото бебе на актрисата Кейт Уинслет вече има обещан пръв подарък. Британският предприемач сър Ричард Брансън е обещал безплатен полет в космоса на бебето с компанията му "Върджин галактик", пише в. "Sun".

За 37-годишната Уинслет това ще е трето дете, но първо от съпруга й Нед Рокенрол.

И именно чичото на Нед - Брансън е обещал безплатния полет в космоса. Пътуването обаче ще се осъществи едва, когато бебето порасне достатъчно.

Така бъдещият наследник на Уинслет и Рокенрол може да стане един от най-младите космически туристи.

Актрисата и съпругът й вече са си осигурили безплатни места за първия полет със суборбиталния космически кораб "Спейсшип ту" на "Върджин галактик", планиран за Коледа тази година.

Тогава в космоса ще летят и сър Ричард Брансън и членовете на семейството му.

Екипажът ще е от двама пилоти и шестима космически туристи.

Билетът за полет със "Спейсшип ту" струва 200 000 долара. Срещу тази сума пътниците ще се издигнат на височина от 109 километра над Земята, ще изпитат за няколко минути състояние на безтегловност и ще се полюбуват на гледката на нашата планета от космоса, допълва БТА.

Предлаганите от "Върджин галактик" търговски космически полети, привлякоха интереса на знаменитости от ранга на физика Стивън Хокинг, холивудските звезди Том Круз, Брад Пит и Анджелина Джоли, певицата Кейти Пери. Сред известните личности, които вече са си осигурили места, са Ащън Къчър и Мила Кунис, Джъстийн Бийбър, Леонардо ди Каприо и Ръсел Бранд. Очаква се полетите да започнат през 2014.

Водещи

Най-четени