Никола Саркози и Карла Бруни сами в Тадж Махал 05.12 | 11:14

Френският лидер изпълни обещание към своята нежна половинка

От Любомир Тасев

Президентът на Франция Никола Саркози и съпругата му Карла Бруни посетиха прочутия мавзолей Тадж Махал в Индия, предадоха световните агенции. Френският държавен глава е на официална четиридневна визита в страната.

Саркози и нежната му половинка прекараха сами около 45 минути в прочутата сградата от бял мрамор, издигната през 17 век от моголски владетел в памет на любимата му съпруга. Двамата разгледаха комплекса, превърнал се в символ на любовта, веднага след като пристигнаха в събота вечерта в Акра, а не в неделя, както бе обявено предварително.

Според някои източници днес те отново ще посетят паметника на културата, но вече с членовете на официалната френска делегация.

Визитата на президентската двойка бе частна и медиите не бяха допуснати да я отразят.

Саркози изпълни обещанието си към Карла, съобщава по повод посещението ДПА, като припомня, че френският президент вече бе в Тадж Махал през 2008 г., при първото му посещение в Индия като държавен глава. Тогава не можа да вземе със себе си г-жа Бруни, която още не му беше съпруга, тъй като от индийска страна му било дадено да разбере, че това няма да е подходящо, след като не са женени. Френският президент обаче обеща, че някой ден ще се върне в Тадж Махал, вече с Карла.

Днес държавният глава и първата дама на Франция вероятно ще посетят Фатехпур Сикри, древен град-крепост край Акра, някога столица на най-могъщия моголски император в Индия Акбар Велики.

Твърди се, че Саркози е изразил желание да прекара известно време в намиращия се в града храм на прочут суфистки светец и е поискал по време на посещението му да свири суфистка музика, съобщиха индийски медии.

Водещи

Най-четени