Николай Бареков: Люба Кулезич не отрази протестите обективно 26.02 | 10:49

Изпълнителният директор на TV7 обясни позицията на телевизията относно уволнението на журналистката

От Мартина Панайотова

Изпълнителният директор на TV7 Николай Бареков официално потвърди позицията на телевизията и обясни мотивите за решението на ръководството да се раздели с журналиста Люба Кулезич. Изявлението на Николай Бареков беше провокирано от множество въпроси, зададени от наши зрители.

Г-жа Кулезич винаги се е ползвала с комфорт в телевизията, както и с редакционна свобода. Разговорите, водени с нея, се отнасят до финансовия аспект на работата й, както и до рейтинга на предаването "Насреща Люба Кулезич" - той наистина е бил висок, но не е бил най-високият в българския ефир, каквито са целите на TV7.

‚Истината е една. Имахме редица разговори с г-жа Кулезич, но след направен анализ се установи, че тя не би могла да мине над bTV, каквато цел си бяхме поставили", обясни Бареков.

Николай Бареков уточни, че последното предаване на Люба Кулезич тази неделя (24 февруари) е отразило националните протести само от една гледна точка – тази на управляващите.

Директорът на телевизията изрази възмущението си от коментарите в ефир на Люба Кулезич, които са се чули, докато в ефир са течали кадри на протестиращите. Журналистката направила изказване колко жалки са те.

"Недопустимо е когато по улиците има интелигентни хора и особено майки с деца, да се говори, че това са Алексей Петров и неговите мутри", допълни Бареков.

 Топ журналистът коментира и ситуацията в най-активния български град – Варна. Той за пореден път призова кмета Кирил Йорданов да даде обяснение за луксозния си начин на живот и обяви, че екипът на телевизията пътува още тази вечер за морската ни столица, за да ви покаже всички страни на конфликта.

 

Най-четени