Нов Chevrolet Camaro на всеки 6 месеца 17.02 | 15:13

Целта е да се задържи интересът към култовия модел

От Нели Минчева

На всеки шест месеца ще бъде произвеждана нова версия на Chevrolet Camaro, съобщиха от фирмата производител.

Компанията е взела решение за тази политика, за да задържи интереса към култовия си модел, както и да увеличат продажбите му.

Неслучайно практиката ще се приложи именно за Camaro, тъй като това е модел с изключително дълга история, което от своя страна ще позволи на компанията да съживи някои от предишните модификации.

Един от шефовете на Chevrolet изрази мнение пред изданиeто Automotive News, че според него бъдещите къси специални серии ще използват подобна формула като Camaro ZL1, който носи името на оригиналния култов Camaro ZL1 от 1969 година.

Новият Camaro ZL1 е с двигател V8 с работен обем от 6.2 литра и мощност от цели 550 конски сили, което го прави и най-бързият Camaro, произвеждан някога в богатата 45-годишна история на модела. Toй ще се появи на пазара в началото на следващата година.

От компанията съвсем скоро планират да пуснат и Camaro SS, който ще бъде кабриолет, а след него идва ред и на серията от Camaro Synergy V6, който ще наблегне на по-високата ефективност при спортния автомобил.

Водещи

Най-четени