Нов търг за кръста и очилата на Куката от "Под прикритие" 04.05 | 17:10

Идеята е вещите да помогнат и за други благотворителни каузи

От Пламена Вълчева

Покрай раздялата с образа на Куката от "Под прикритие", Мариан Вълев предложи кръста и очилата на образа на героя си да бъдат дадени на търг в "Предаването на Карбовски". Условието за въпросния търг беше парите за вещите на героя да отидат за благотворителност, а каузата да бъде избор на самия купувач.

След близо месец по-късно култовите предмети на Куката са вече продадени. В предаването на Карбовски гостува новият собственик на вещите - Ангел Попов. Каузата, която е избрал е дарение за лечение на болен човек. 

Ангел Попов е купил кръста и очилата на героя на Мариян Вълев за 3000 евро и смята с парите да помогне за лечението на Васил Бамбурски, който е болен от левкимия. Той сподели, че голяма част от средствата са събрани, а на Васил му предстои трансплантация и след това химиотерапия. 1269625

В ефира на предаването той предложи на Карбовски нова идея, която смята, че хората биха приели с радост. А именно един нов търг на същите тези предмети. Той и фирмата му ще вземат очилата и кръста за няколко дни, за да си направят снимка предметите, която да добавят към техен специален кът във фирмата. 

След това Ангел иска да върнат обратно култовите предмети, за да бъдат препродадени на друг човек. А условието е отново парите да бъдат дарени с кауза, която новият собственик да избере.

С тази си идея предложението е повече хора да имат възможност да помагат на нуждаещи се. 

Водещи