Нова вълна български сериали се задава в ефира 08.10 | 16:49

„Секс, лъжи и музика“ от създателите на „Стъклен дом“ и „Ескейп“ на братя Чучкови се присъединяват към борбата за зрителско внимание

От Гергана Златкова

Със сигурност бихме могли да кажем, че българските сериали изживяват своя пик през последните няколко години.

Съвсем скоро към "Седем часа разлика", "Къде е Маги" и "Етажна собственост" и т.н. ще се присъединят още две премиерни заглавия, който ще се борят за вниманието и обичта на зрителската аудитория.

"Секс, лъжи и музика" е новата серийна продукция на bTV, която ще се върти в праймтайма. Това е музикална романтична драма, вдъхновена изцяло от живота на младите в България.

Зад проекта стои екипът, създал култовия "Стъклен дом", а историята проследява емоционално наситеното ежедневие на група ученици. Те се сблъскват с много предизвикателства и бариери в преследването на музикалната си мечта. Приятелство, любов, секс, конкуренция, предразсъдъци, интриги, борба за надмощие, справедливост и шанс за израстване - всичко това е част от живота на петнайсетгодишните мечтатели и бунтари, както и на техните учители и родители. 

Към момента не са анонсирани имената на абсолютно всички актьори, които ще видим в сериала. Знае се обаче, че главните роли са поверени на непознати за публиката тийнейджъри, които ще трябва тепърва да се доказват.

Георги Кадурин пък ще влезе в ролята на властен директор, който следи стриктно за безупречния ред и имиджа на поверената му гимназия. Диляна Попова ще се грижи за добрата спортна форма на захласнатите по нея тийнейджъри, а Карла Рахал ще възпитава музикалната култура на учениците. В ролята на секссимвола на училището, обожаван и от ученички, и от колеги, влиза актьорът Юлиян Вергов.

Секс, лъжи и музика” е един от най-смелите проекти на bTV в сферата на модерното телевизионно кино. Заедно с екипа на "Камера” се впускаме в абсолютно новаторски жанр и за първи път у нас телевизионен кино проект ще получи живот и извън ефира на bTV.

Поемаме още едно предизвикателство - да дадем шанс на абсолютно неопитни, но много талантливи тийнейджъри да се изявят с главни роли в продукцията. Вярвам, че младите хора у нас имат огромен талант за сценична кариера, който само трябва да бъде открит и насърчен. Продукцията е насочена към младежката аудитория в най-широкия смисъл на понятието, като очаквам да предизвика голям интерес и у всеки родител”, коментирaха от телевизията

Продуцент на "Секс, лъжи и музика” е bTV, а изпълнителен продуцент - "Камера” с Димитър Гочев, Димитър Митовски и Росен Цанков. Главни режисьори са Димитър Гочев и Зоран Петровски, а  главни сценаристи - Теодора Василева и Георги Иванов (интервю с него може да видите тук).

Зад другото премиерно заглавие, което предстои да се излъчва по Канал 1, стоят създателите на хитовия филм "Тилт" - братята Чучкови.

Борислав и Виктор вече обявиха кастинг за млади актьори между 16 и 25 години, които да грабнат главните роли в "Ескейп".

Сериалът също разказва за живота на днешните тийнейджъри. Разликата е, че в продукцията на Чучкови акцент е поставен върху непознатите проблеми, които младите хора имат, защото прекарват много време в Интернет и на практика имат и виртуален живот. В същото време героите непрекъснато придобиват все повече знания, много пътуват и спортуват.

Това не е детски филм, не е лек и лежерен от типа на "Хана Монтана”, а е за по-зрели хора”, обясни продуцентът Борислав Чучков.

Двамата братя се надяват да открият чрез кастинга си, ново поколение качествени актьори и по този начин да повторят успеха, който имаха с ТИЛТ. Там за първи път на екран изгряха младите надежди Радина Кърджилова, Явор Бахаров и Ивайло Драгиев.

Екипът сценаристи, който ще пише епизодите на "Ескейп”, също е младежки и тепърва ще се налага. "С някои от тях работим от една година по проекта”, казва Борислав Чучков. Сериалът ще се излъчи в 12 едночасови епизода. Първите кадри ще започнат да се снимат в началото на 2013 г.

БНТ все още не е обявила кога ще излъчва сериала. Много е вероятно да го подготвя за пролетния тв сезон.

Водещи

Най-четени