Нова страст! Джилиан Андерсън става писателка 15.01 | 19:57

Звездата от „Досиетата Х“ ще издава научна фантастика

От Надежда Стоянова

Актрисата Джилиан Андерсън, която публиката у нас свързва основно с поредицата "Досиетата Х", изглежда вече не се задоволява само с актьорските си ангажименти. Още преди време се изкуши от писането и се включи в реализирането на сценария на някои от епизодите на хитовия сериал. След това се захвана да си пише автобиография.

Вече Джил може да се похвали с договор на професионален писател. Тя подписа контракт с издателството Simon & Schuster за създаването на поредица научно фантастични книги. Категорична е, че няма намерение да се впуска в страховити хорър истории. Творбите й ще бъдат обединени от общото заглавие "Сага за края на земята" и по нея звездата ще работи заедно с Джеф Ривин, пише The Guardian.

Първата книга ще разказва за жена психиатър, която се е концентрирала върху посттравматичната терапия. Покрай работата си среща момиче с доста нестандартен проблем и именно около това се завърта интригата в сюжета.

"В процеса на работа с момичето и в търсенето на това в какво се коренят проблемите й, героинята разбира, че поведението на момичето е свързано с някаква по-голяма сила във вселената", разказва Андерсън пред Entertainment Weekly.

Джилиян признава, че много обича да пише, но досега не си е позволявала да се впуска в този жанр. С малко чужда помощ разбрала, че има добри идеи и решила да им даде поле за изява.

Очаква се първата книга да се появи на американския книжен пазар през октомври. 

Водещи

Най-четени