Номинираните за „Оскар“ седнаха на една маса 07.02 | 18:18

Холивудските звезди се събраха за традиционния обяд преди награждаването

От Олга Андреева

Традиционният обяд, предшестващ церемонията по връчване на наградите "Оскар", която тази година ще се състои на 26 февруари, събра най-големите знаменитости на Холивуд на една маса.

Разбира се, всички поканени на тържествения обяд бяха номинирани за "Оскар".

Брад Пит, Джордж Клуни, Вайола Дейвис, Жан Дюжарден, Руни Мара и Глен Клоуз бяха само част от звездите, обменили мисли около предстоящите "Оскари" и за киноиндустрията въобще.

Клуни е с две номинации за съсценарист на историята за президентските избори "Мартенски дни" и за ролята си в "Потомци" - семейна драма, развиваща се на Хаваите.

"Винаги е страхотно, когато хората са мили, когато харесват нещата, които правиш. Защото не се случва чак толкова често", заяви актьорът и подчерта, че традиционния годишен обяд дава на гилдията страхотна възможност за срещи.

"Хората си мислят, че актьорите непрекъснато сме заедно и, че всеки ден си пием шампанското в Hilton, а истината е съвсем друга".

Вайола Дейвис, номинирана за ролята си в "Южнячки", сподели какъв разговор са провели с Клуни, който ѝ е близък приятел. "Бях с годежния си пръстен и му казах "Джордж! Сгодена съм!", а той ми отвърна: "Оу, аз пък си купих вила. Трябва да дойдеш да я видиш на медения месец".

Френският актьор Жан Дюжарден, който е номиниран за ролята си в черно-белия филм "Артистът", призна, че не е особено подготвен за вечерта на "Оскар"-ите, както и, че гледа да не мисли какъв е шансът му да спечели."Искам да си запазя момента на изненада. Искам да почувствам емоцията, а не очакването".

Водещи

Най-четени