Нюх за пари! Лили продаде мезонета си във Варна 01.11 | 21:15

Преди тази сделка певицата се раздели и с жилище в София

От iNews

Примата на родната естрада Лили Иванова продаде мезонета си във Варна, показа проверка на "България Днес".

Жилището е с впечатляващата площ от 104 квадратни метра, а към него вървят в пакет и две паркоместа. Местоположението на имота не е случайно - в местността Св. Никола. Мезонетът е на 4 и 5 етаж - терасовидни и подпокривни.


Най-вероятно при покупката певицата е платила в брой по време на сделката, каквото по принцип винаги прави, според близки до нея. Според тях Иванова не държи пари вкъщи, а след концертите си влага всичко в недвижимо имущество. В момента Иванова също продължава да радва хората с представянията си, а билетите й се разграбват за минути.

Имотът във Варна изпълнителката на "Без правила" е продала на двама заможни купувачи. Голяма част от припечеленото естрадната прима умно влага в покупка на имоти. Всички те са в топлокации, което гарантира, че цената им само ще расте на фона на нулевите лихви, давани от банките за влогове.

Преди тази сделка певицата се раздели и с жилище в София с площ от 163 квадратни метра в свръхлуксозна кооперация в квартал "Изгрев" в София. Шестетажното здание е близо до Ловния парк и метростанция, а певицата бе съседка на футболиста Димитър Бербатов.

Малко преди тази тя направи и друга сделка. С нея скъса една от последните си връзки с родния Кубрат. Според документите естрадната прима се разделя с гарсониера на ул. "Княз Борис I" в града. Маломерната панелка е разположена на метри от родната къща на Лили. Според запознати след бутането на постройката от комунистическите власти семейството на певицата е компенсирано с гарсониера. Впоследствие тя се озовава в сестрата на Лили, която го прехвърля на дъщеря си, а племенницата от своя страна го дарява на Лили. Според хора от градчето целта е със свои средства Иванова да го ремонтира, а роднини да го ползват. Плановете в крайна сметка не се реализират и певицата го продава на дребен търговец от града.

През 2009 г. певицата продаде още един луксозен имот - в столичния кв. "Кръстова вада" на метри от Южния парк и американското посолство. Това според медийни публикации е и единственият апартамент, предизвикал солидни тревоги за певицата. Като част от затворен комплекс за имота всеки месец се дължи такса поддръжка, която включва разходи за чистачка, градинар, водопроводчик, асансьор, противопожарна безопасност и още куп дейности, за които се плаща предостатъчно.

Освен че влага парите си умно, Лили Иванова продължава да живее повече от 40 години на едно и също място, което обожава. Това е жилището й на столичната ул. "Оборище". Там легендарната певица се нанася в началото на 70-те като булка на Янчо Таков - сина на втория човек в държавата по Татово време - Пеко Таков. След няколкогодишен брак двамата се развеждат и певицата е на път да бъде изгонена от съпруга си, но свекърът проявява човечност и тя остава. Певицата не веднъж е споделяла пред приятели, че може от всичко материално да се лиши, но от този апартамент - никога.

"Не знам защо постоянно ми броят парите и какво имам. Сама съм си го изкарала и никой даром нищо не ми е дал", категорична е Лили в отговор на думите, че има много, а няма наследници. Според близките й певицата винаги е участвала в благотворителни акции, но никога не афиширала колко и за какво помага на страдащите. Неотдавна тя дори направи фондация на свое име, като по този начин ще подкрепя изкуството и младите творци.

В момента певицата продължава с турнето си, като на 25 ноември тя ще е в Търново, на 26 в Русе, на 28 във Варна, а на 15 и 16 декември ще пее в София в зала 1 на НДК.

Водещи

Най-четени