Няма да повярвате кой мечтаел да е джедай 10.01 | 07:05

Според плановете трябвало да се включи в „Междузвездни войни: Епизод 1 – Невидима заплаха“

От Надежда Стоянова

Феновете на космическите войни вероятно ще бъдат изненадани да разберат кой рапър щял да влезе в "Междузвездни войни: Епизод 1 – Невидима заплаха". Става въпрос за едно от емблематичните имена в жанра – вече покойния Тупак.

В последните години от живота си изпълнителят започна успешна актьорска кариера. Гледали сме го в екшъни и дори приключенски комедии. Интересът му към фантастичните сюжети обаче е огромна изненада за феновете.

Голямата му мечта била да стане джедая Мейс Уинду в космическата сага от 1999 г. Той имал уговорка за прослушване за далечната 1996 г. не с кого да е, а със самия Джордж Лукас, издаде Рик Клифорд, приятел на рапъра.

"Тупак разбра, че работя с Браян Остин Грийн, който беше част от сериала "Бевърли Хилс 90210", и за още няколко филма. Винаги сме си говорили за филми и за неговата кариера в киното. Разказваше ми как трябвало да чете пред Джордж Лукас и неговия екип. Искали той да бъде джедай", споделя Клифорд пред американските медии.

Не е ясно обаче дали Тупак е бил одобрен за ролята. Снимките на "Невидима заплаха" бяха през 1997 г. Това е по-малко от година след убийството на рапъра в Лас Вегас, който беше застрелян в началото на септември 1996 г.

Водещи

Най-четени