Няма да повярвате кой ще е новият Спайдърмен 24.06 | 11:33

Marvel потвъдиха, че са намерили идеалния актьор

От Лазар Тодоров

Компанията Marvel обяви, че са намерили своите Спайдърмен и директор за предстоящия нов Spider-Man филм във вселената на Marvel Cinematic.

Том Холанд е 19-годишен английски актьор, който е бил избран да играе любимия на всеки супергерой в червено и синьо, а Джон Уатс ще режисира филмът, който се очаква да е по кината от 28 юли, 2017 година.

Но кои са Том Холанд и Джон Уатс?

Относителната анонимност на водещия актьор и режисьор идва като изненада.

Да започнем с малко любопитни факти около Том Холанд. Той е на 6 години, когато първият "Spider-Man" излиза през 2002 година.

Той изигра главната роля в мюзикъла "Billy Elliot". Също така играе Грегорий Кромуел, единственият син на главния герой Томас Кромуел, в британския минисериал "Wolf Hall", адаптация на историческите романи на Хилари Мантел.

Що се отнася до директора Джон Уатс, Spider-Man ще бъде първият му голям бюджетен филм. Той е режисирал филма на ужасите "Clown" от 2014 година и трилъра "Cop car", който излезе през 2015 година. Но Marvel са известни с пускането на сравнително неопитни директори "на кормилото" на големи бюджетни блокбъстъри и получават добри резултати. 

Marvel, Sony Pictures и продуцентите Кевин Фейдж и Ейми Паскал проведоха мащабно търсене както за актьора, така и за режисьора.

Студията и производителите бяха впечатлени от изпълненията на Холанд в "The Impossible", "Wolf Hall" и предстоящия "In the Heart of the Sea" и от поредицата от сложни роли на екрана.

Уатс също премина през множество срещи с  Фейдж, Паскал и студиото, преди да спечели работата.

"Това е голям ден за Sony. Кевин, Ейми и техните екипи са свършили невероятна работа! Процесът на Marvel е много задълбочен, и затова резултатите им са толкова трудно постижими. Уверен съм, че Spider-Man ще бъде успешен. Работил съм с редица директори, които са дошли, за ​​да стават  легенди и вярвам, че Джон е точно такъв изключителен талант ", каза Том Ротман, председател на "Sony Pictures Motion Pictures Group".

Ейми Паскал нарича Холанд "перфектният избор за титулярната роля".

"Sony, Marvel, Кевин и аз, всички знаехме, че за Питър Паркър трябва да намерим различен, талантлив млад актьор в състояние да се превъплъти в един от най-известните герои в света. И открихме идеалният актьор", добави Ейми.

Водещи

Най-четени