Обвиниха Уди Алън в расизъм 13.04 | 11:00

Мюзикълът му "Куршуми над Бродуей" провокира неприятни емоции

От Беатрис Николoва

Американският вестник "New York daily news" обвини Уди Алън в расизъм. Изданието смята, че в мюзикълът му "Куршум над Бродуей" трябва да има чернокожи актьори, а такива липсват. Вестникът пише, че знаменитият режисьор поискал на кастинга да не се допускат афроамериканци.

Уди Алън отрече тези твърдения и категорично заяви, че не е избирал актьорите по расови признаци. Журналистите се позовават на свои източници и са сигурни в истинността на информацията.

Според тях молбата на актьора е нелогична, тъй като през 20-те години на миналия век, знаменитият харлемски нощен клуб (за него се разказва в мюзикъла), бил посещаван предимно от чернокожи.

Изданието припомня, че преди време Уди Алън бе критикуван жестоко, тъй като във филмите му не присъстват хомосексуалисти и дори като тема не присъстват в произведенията му. Звездният творец неведнъж е имал проблеми с властите заради различни обвинения.

Неотдавна Дилън Фароу, осиновената дъщеря на Уди Алън, написа отворено писмо, в което за пръв път от 1992 година разказа публично за сексуалните посегателства, на които е била подложена от страна на режисьора.

В отвореното писмо 28-годишната жена пише, че когато е била на 7 години, Алън я завел в тъмен килер на втория етаж на къщата им в Кънектикът, където я е насилил сексуално. Младата дама не уточнява какво точно е правил режисьорът. Тя обаче описва и други случаи, в които той й е посягал. Твърди, че творецът е лягал при нея в леглото и е слагал глава в голия й скут, след което тежко е дишал.

Вината му по този казус така и не беше доказана.

 

 

Водещи

Най-четени