Опра Уинфри пресече гей слухове 09.12 | 15:19

„Не съм лесбийка“, увери през сълзи телевизионната водеща

От Олга Андреева

Опра Уинфри отрече да е лесбийка след зачестилите напоследък слухове за близки отношения с нейна приятелка, съобщи Ройтерс.

Влиятелната телевизионна водеща на токшоу заяви "Не съм лесбийска", визирайки 20-годишната си връзка с Гейл Кинг, в емоционално интервю с журналистката Барбара Уолтърс, което ще бъде излъчено по ABC в четвъртък.

"Тя е майката, която никога не съм имала. Тя е сестрата, която всеки би искал. Тя е приятелката, която всеки заслужава. Не познавам по-добър човек", заяви Уинфри за Кинг, едва сдържайки сълзите си.

Кинг и 56-годишната Уинфри се срещат по време на работа в местната телевизия през 1980 г. и оттогава са неразделни както в професионален, така и в личен план, което предизвика множество спекулации в медиите, че са лесбийки.

Уинфри обяснява, че въпросните слухове са я дразнели много, от една страна защото предполагат, че лъже, а от друга - защото не би крила подобен факт, ако е истина.

Водещата, чието дневно телевизионно шоу се гледа от милиони зрители в САЩ и 145 други страни, заяви, че бизнесменът Стедман Греъм все още е нейн любовен партньор, след повече от 20 години заедно, независимо от факта, че сега рядко биват засичани заедно на публични места.

Отричайки слуховете, че са разделени, Опра заяви, че Стедман е "любовта, любовникът, мъжът, партньорът и другарят" на живота й.

През януари Уинфри стартира нова кабелна телевизия - OWN, в сътрудничество с Discovery Communications. Тя ще приключи с токшоуто си по ABC през май 2011 г. след 25 години на екран.

Водещи

Най-четени