Още за любовния триъгълник между Даяна, Чарлз и Камила 27.06 | 10:17

Всичко в този брак се е пропукало още преди сватбата, твърди нова книга

От iNews.bg

Бракът на принц Чарлз и лейди Даяна продължава да вълнува света, макар да беше обречен от самото начало. Сърцето на Чарлз принадлежеше на Камила, за която той се ожени след много години, когато принцесата вече не беше между живите.

В средата на юли сегашната съпруга на престолонаследника - херцогинята на Корнуол - Камила, навършва 70 години. По този повод британската журналистка Пени Джунър написа биография на Камила и разказа подробности от кралския любовен триъгълник.

Книгата се базира на данни и разкази, които авторката е получила от разговори с приятели и познати на Камила и Чарлз.

Оказва са, че Даяна се сближила с Камила още при запознанството им. Те наистина намерили общ език и дори станали приятелки. Но това продължило кратко – до момента, в който Даяна разбрала за връзката между нея и съпруга й.

Пени Джунър пише, че Даяна се променила още щом започнала подготовката за сватбата. Тя станала подозрителна, у нея се появило усещането, че я лъжат. Тя започнала да се държи хладно с Камила и да страни от нея, което Чарлз никак не харесал. Но все пак двамата вярвали в хубавото си семейно бъдеще, пише авторката.

"Все пак Чарлз харесваше Даяна, но преди сватбата те се познаваха съвсем отскоро и твърде малко. Те едвам се познаваха и едва ли биха могли добре да се разбират", пише журналистката, цитирана от медиите.

"Но въпреки това Чарлз харесваше Даяна и не искаше да я губи", заключва тя.

Всички разбираха, че Камила не може да бъде с Чарлз по редица причини, а Даяна идеално подхождаше за тази роля. След като принцът направил на Даяна предложение за брак, връзката с Камила беше скъсана, на нея й бе забранено да се доближава до Даяна.

Но принцът все пак се надяваше, че ще може да общува с бившата си приятелка, която той продължаваше да обича, разкрива авторката на биографичната книга.

Рано или късно Даяна трябваше да разбере все пак да разбере какво свързва бъдещия й съпруг с Камила. И това тя научи от друг човек. Чарлз не се замисля какво й струва на Даяна цялата тази история. "Тя е изглеждала комично и нелепо при общуването с жената, която е била любовница на бъдещия й мъж. Когато бе насрочена датата на сватбата, Чарлз реши да разкаже на Даяна за Камила, но не всичко. Той каза, че с Камила били много близки приятели, но между тях не е имало физическа близост.

Приятели на принца смятат, че сватбата с Даяна е съдбоносна и чудовища грешка – и за двамата. Чарлз бе потиснат, че трябвало да следва желанията на семейството и Даяна все повече го отблъсквала от себе си. По думите на Пени за сватбата тя окончателно се променила. Принцесата бе преследната от маниакалното чувство, че всички знаят нещо, следят, крият. Това я подлудяваше.

Даяна толкова не вярвала на Чарлз, че дори когато той оставал с най-близките роднини, тя го подозирала, че той я обсъждал в неприятна светлина. Според биографката на Камила мнозина са обяснявали истеричните състояния на Даяна с булимията, от която тя страдала.

Водещи

Най-четени