Пак котка на върха на боксофиса 11.01 | 20:03

“Котаракът в чизми” се радва на голям интерес и добри приходи

От Олга Андреева

Трета поредна седмица на първо място в родната боксофис класация остава триизмерната анимация "Котаракът в чизми”. С приходи от 954 461 лева филмът е на път да се нареди сред най-успешните анимации с киноразпространение в България.

Успехът на режисирания от Крис Милър анимиран филм все пак не е толкова изненадващ, като се има предвид мащабна международна рекламна кампания, от която беше предшестван, а и фактът, че самият главен герой, който можеше да бъде видян в последните три части от поредицата "Шрек”, също е достатъчно познат, коментира Cinefish.

"Шерлок Холмс: Игра на сенки” е на второ място със събрани 668 676 лева за три седмици по българските кина. Съдейки по досегашното му представяне в световен мащаб, филмът с Робърт Дауни-мл и Джуд Лоу трудно ще успее да надмине постигнатото от първата част през 2009 г.

Третото място в класацията е за премиерния руско-американски фантастичен трилър "Когато падне мрак 3D”. За първия си уикенд в България той е натрупал 56 086 лева. Не толкова впечатляващия старт в България е поредното доказателство за това, че филмите на ужасите, дори и тези в триизмерен формат, все още изпитват трудности при привличането на по-голям брой зрители в кината.

"Мисията невъзможна: Режим Фантом” е на четвърта позиция. За един месец по кината е спечелил 733 366 лева, като очакванията са да достигне границата от един милион лева. По света лентата може да се похвали с приходи от близо половин милиард долара, а от Paramount Pictures потвърдиха, че ще има и пети филм от франчайза.

В средата на класацията е филмът на Дейвид Финчър, "Мъжете, които мразеха жените”. За премиерния си уикенд в България трилърът с Даниел Крейг и Руни Мара е натрупал 41 795 лева, а като към това добавим и спечеленото от предпремиерните прожекции, сумата се увеличава на 69 341 лева. Очакванията обаче са лентата да успее да привлече значително по-голям брой зрители в следващите две седмици.

Комедийната драма с Джоузеф Гордън-Левит, "50/50”, е на шесто място, със спечелени за премиерния уикенд 10 626 лева. Заедно с приходите от предпремиерните прожекции, сумата се увеличава на 20 561 лева, което едва ли е изненадващ резултат за нискобюджетен независим филм, който тръгна по кината почти незабелязано.

"Весели крачета 2”, който вече шест седмици шества по кината, е спечелил общо 237 627 лева и е на седма позиция. Представянето му не е разочароващо, но предвид популярността на първата част и факта, че продължението се разпространява и в триизмерен формат, очакванията бяха по-големи.

"Операция "Шменти капели” продължава да бъде в топ 10 с осмата си позиция и с приходи от 1 148 548 лева от четиринадесет седмици на екран. "Шменти капели” вече зае едно от лидерските места в класацията за най-успешните филми на изминалата 2011 година.

Романтичният "Новогодишна нощ” е девети с 264 781 лева приходи за пет седмици. След сравнително скромния си стартов уикенд филмът на Гари Маршъл привлече нужната публика и вече може да се похвали с прилични за романтична комедия приходи.

В края на класацията е триизмерният "Тайните служби на Дядо Коледа”. За изминалите седем седмици от премиерата продукцията е спечелила 394 374 лева. 

Водещи

Най-четени