Парижката модна къща "Balmain” с нов главен дизайнер 26.04 | 16:15

Виртуално неизвестният Оливие Ростинг ще наследи Кристоф Декарнен

От Кремена Бедерева

Виртуално неизвестният Оливие Ростинг ще наследи Кристоф Декарнен като главен дизайнер на парижката модна къща "Balmain”, предаде WWD.

Според модния електронен журнал, Ростинг е работел в модната компания под ръководството на Декарнен през последните три години. Преди да постъпи на работа под крилото на досегашния главен дизайнер, Ростинг работи за "Roberto Cavalli” в продължение на 6 години, което доказва дългогодишният му опит в модните среди.

През март по време на Седмицата на модата в Париж при представянето на есенно-зимната колекция на френската марка публиката беше изненадана от отсъствието на главния дизайнер. Спекулациите и клюките приключиха на 6 април, когато в официално изявление "Balmain” обявиха, че се разделят с Декарнин.

Разбра се, че дизайнерът е постъпил в психиатрична клиника през януари, което предизвика предположения в модните среди за злоупотреба с наркотици. От WWD се свързват с близък на дизайнера и той твърди, че слуховете за Декарнен са преувеличени и неврни.

"В действителност търканията между президента на "Balmain” Ален Ивлен и Декарнен бяха достигнали връхната си точка, тъй като двамата мъже имаха различна гледна точка за стратегията за развитие и бъдеще на компанията.", допълва източникът.

Декарнен се присъедини към "Balmain” през 2005 г. и изкова емблематичния за марката рокендрол стил с подчертани рамене и изключително вталени дънки, които след няколко години доведоха до определянето на нова вълна в модата – Балмания.





Водещи

Най-четени