Петиция събра над 800 хил. подписа в подкрепа на водещия на Top Gear 13.03 | 13:00

Британският премиер пък нарече Джеръми Кларксън приятел

От iNews.bg

Петиция за връщането на британския тв водещ Джеръми Кларксън в програмата за автомобили Top Gear на ВВС събра над 815 000 подписа, съобщава сайтът change.org.

До края на седмицата Кларксън ще застане пред дисциплинарната комисия на ВВС.

Кампанията в подкрепа на популярния тв водещ на сайта change.org беше стартирана от блогъра Гуидо Фоукс в сряда, 11 март. Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън нарече Кларксън свой приятел и много талантлив човек.

За отстраняването на Кларксън стана ясно на 10 март. Според британските медии водещият е ударил един от продуцентите на предаването. Кларксън бил недоволен, че Ойсин Таймън не предоставил на снимачния екип храна след дълъг работен ден в Нюкасъл, пише Daily Miror.

Самият Кларксън отричал посегателството. Той разказал за The Sun, че чака ситуацията да се уталожи. Източник на изданието потвърждава също така, че тв водещият "никого не е бил".

ВВС отказва коментар на ситуацията преди завършване на разследването. Представители на канала отбелязали, че неделя, на 15 март, програмата Top Gear няма да бъде излъчена.

Това не е първият скандал с участието на звездата на Top Gear. През май миналата година ръководството на ВВС връчи на Кларксън "последно предупреждение" за използване на расистки думи при снимане на предаването. Както разказвал самият тв водещ, ръководството на корпорацията го заплашило с уволнение, в случай че си позволи още един оскърбителен израз.

Top Gear е популярно британско предаване за автомобили. Програмата се излъчва от 1977 г., а Джеръми Кларксън е неин водещ от 90-те години. В съвременния формат, с изобилие от хумор и фирмени тестове, предаването се излъчва от 2002 година. Общата аудитория на Top Gear е около 350 млн. души.

Водещи

Най-четени