Петър Петров: Публиката на SOFIA ROCKS отново да очаква зрелищно шоу! 27.06 | 14:44

Какво каза организаторът на най-голямото музикално събитие за годината

От iNews.bg

Остават по-малко от десет дни до 6 юли, когато ще се проведе SOFIA ROCKS 2014 на стадион "Академик". Меломаните ще имат възможността да чуят много качествени групи, както и The Offspring, които идват у нас за първи път, и 30 Seconds To Mars, чието първо участие в България преди три години се провали. Предлагаме ви да видите какво казва Петър Петров - главен мениджър на Balkan Entertainment Company за това какво да очакваме на стадиона и какви са били странните изисквания на звездите, които ще видим на живо.

Какво да очакваме на SOFIA ROCKS тази година?

Тази година публиката може отново да очаква зрелищно шоу. Ще видим шест пълни концерта на една сцена в един ден. 30 SECONDS TO MARS идват с почти двучасово шоу, изпълнено с всякакви ефекти и директна комуникация с публиката. Любимата на няколко поколения меломани банда – THE OFFSPRING, идва в пълен състав със специално SMASH шоу по случай 20-годишнината от издаването на легендарния им албум, обещали са да изпълнят всички големи хитове, а Noodles спомена в едно интервю, че ще са на сцена почти два часа. Ще запознаем публиката и с няколко не толкова популярни групи у нас, като SKILLET, MANDO DIAO и Alcest. Групи, които не слизат от афишите на най-големите европейски фестивали и предизвикват истински фурор с появата си.

1321776

Трудно ли е да правиш събития от такъв мащаб в България в момента?

Не е лесно със сигурност, но се опитваме да даваме нещо повече на публиката от просто един концерт за час и половина. Това е и причината да продължаваме да правим SOFIA ROCKS. Усещането да си на едно място, устроено като фестивално градче почти 12 часа е съвсем различно и доста по-приятно. Вярваме, че хората го оценяват и затова продължават да идват на SOFIA ROCKS. Тук искам да добавя, че продължаваме да получаваме запитвания от рода на "Как да си купя билет само за концерта на 30 STM?", което показва, че все още сме далеч от момента, в който хората ще ходят на тези събития, просто заради концепцията и хубавата музика, но ние не се предаваме.

В началото имаше доста коментари за това, че SOFIA ROCKS рязко сменя концепцията си и изненада голяма част от хората с един доста алтернативен лайнъп.

SOFIA ROCKS не сменя концепцията си. Събитието се стреми винаги да предлага най-добрите групи в жанровете Рок и Метъл, но без да се ограничаваме в подстиловете. Видяхме, че и THE OFFSPRING, и 30 SECONDS TO MARS имат турнета в региона в началото на юли, а това са 2 групи, които отдавна искаме да поканим у нас, така че ги обединихме под една шапка.

Цялото интервю с Петър Петров ще откриете при колегите от Div.bg.

Водещи

Най-четени