Пипа Мидълтън може да влезе в затвора 17.04 | 13:26

Сестрата на Кейт е замесена в скандал с използване на оръжие

От Олга Андреева

Сестрата на херцогинята на Кеймбридж, Пипа Мидълтън, се оказа в центъра на скандал, който може да я прати зад решетките.

Полицията в Париж в момента проверява снимки с 27-годишната Пипа, която седи в колата до свой приятел, който размахва пистолет срещу фотограф, съобщи в. Evening Standard.

Смущаващите кадри са направени в събота, докато балдъзата на принц Уилям се е придвижвала с Audi в центъра на френската столица след купон по повод 29-ия рожден ден на парижкия моден предприемач Артур дьо Султре, който също е бил в автомобила.

Сестрата ма Кейт е трябвало да стигне до гара Gare Du Nord, за да се качи на влака за Лондон.

От снимките ясно се вижда, че шофьорът на колата държи в ръка полуавтоматичен пистолет, който е насочен срещу снимащ фотограф.

Свидетел на инцидента, направил снимките, е подал сигнал в полицията. Ако следователят прецени, че има достатъчно доказателства, които обосновават стартирането на съдебно преследване, Пипа Мидълтън, както и Султре, ще бъдат призовани да свидетелстват.

Ако оръжието се окаже истинско, всички замесени в инцидента могат да получат до седем години затвор, а дори и да е фалшиво, пак ги грози затвор, но до две години.

Франция предприе повишени мерки за сигурност, след като миналия месец ислямският терорист Мохамед Мера уби с пистолет седем души в югозападната част на страната.

Водещи

Най-четени