Питър Паркър отново в костюма на Спайдърмен 12.07 | 17:14

Епичният романтичен екшън е смесица от любовни сцени и спиращи дъха ситуации

От Вероника Стойновска

В "Невероятният Спайдърмен" гимназистът аутсайдер Питър Паркър отново ни примамва в киносалоните с неустоимия си чар, доброта и остър ум. Той е отгледан от леля Мей и чичо Бенджамин, на които родителите му го поверяват като малък и след това изчезват, без да дадат обяснение защо.

След намирането на мистериозно куфарче със секретни документи, оставени от баща му, животът на младия Питър се променя. Той тръгва по следите, оставени от покойния му баща и не след дълго се озовава в клиниката за научни изследвания "Оскорп". В нея работи близкият приятел и колега на баща му- доктор Кърт Конърс, който все още се труди по отдавна започнатият им общ проект.

Находчивият гимназист помага на Кърт да доразвие така мечтаната формула, след което нещата излизат извън контрол. След ухапване от паяк в клиниката, Питър придобива добре познатите ни суперсили, а Кърт се опитва да си възвърне отдавна изгубената си ръка с помощта на мощен серум.

Ситуацията се усложнява още повече, когато красивата Ема Стоун, в ролята на Гуен Стейси, поразява нашия герой с неустоимия си чар и находчив ум. За жалост нейният баща, главен шеф на полицейското управление, не одобрява приятеля на дъщеря си. Питър гласува най-голямо доверие именно на своята любов и й разкрива строго пазената си тайна.

След неудържимия стремеж на лудия учен да възвърне ръката си се появяват и странични ефекти от серума и така на бял свят излиза големият гущер, който ще създаде много неприятности не само на младия Спайдърмен, но и на много други жители.

Опиянен от новите си сили, Кърт има зъл замисъл, в който да въвлече цялото човечество. След като разбират това, Спайдърмен и полицията обединяват сили срещу злодея.

Епичният романтичен екшън е смесица от любовни сцени и спиращи дъха ситуации, които определено си заслужава да се видят. Мъдрите съвети на чичо Бенджамин и леля Мей напътстват нашия герой по време на приключението му.

Като цяло актьорската игра във филма е на високо ниво. Сълзите на Ема Стоун могат лесно да разплачат всяка млада романтично настроена девойка, а от така внушителния тон на доктора може да ви побият тръпки, дори само да седите на удобните седалки в салона.

Филмът е на 3D, което ще зарадва любителите на филмови ефекти.

Зрителите ще могат да гледат филма за първи път на премиерната дата за България- 13 юли.

Водещи

Най-четени