Пол Саймън и Стинг планират общо музикално турне 09.09 | 14:00

Идеята възникнала по време на благотворителен концерт

От Беатрис Николoва

Пол Саймън и Стинг ще изнесат поредица съвместни концерти в Европа в началото на следващата година, оповести компанията организатор, цитирана от AFP. Концертите ще са в рамките на съвместното им турне "On Stage Together", започнало в началото на годината в Северна Америка. В Европа двамата ще изнесат заедно 18 концерта, първият от които е на 12 март следващата година в Краков, а последният - на 15 април в Лондон. Шоута са планирани също в Берлин, Антверпен и Париж.

Двамата вече изнесоха поредица съвместни концерти в Северна Америка през март и април, а през януари и февруари следващата година се очаква да зарадват с шоута феновете в Австралия и Нова Зеландия, пише БТА. Идеята за общият проект възникна по време на благотворителен концерт за фондацията "Робин Худ" през 2013 г., когато двамата музиканти, които са отдавнашни приятели, за пръв път свириха заедно.

В рамките на турнето си двамата изпълняват заедно или отделно един от друг хитовете си, сред които "The Boxer" и "The Boy in the Bubble" на 72-годишния Пол Саймън и "Fields of Gold" и "Every Breath You Take" на 62-годишния Стинг.

Водещи

Най-четени