Поли Генова отново ще ни представя на Евровизия 19.02 | 17:08

БНТ я избра без конкурс заради международната й популярност, пишат й песен

От iNews.bg

Поли Генова е българският участник, който ще представи Бъгария на Евровизия' 2016 в Стокхолм, съобщиха от БНТ. Певицата ще участва за втори път в конкурса след 2011 г. в Дюселдорф, когато изпя "На инат".

61-вото издание на "Евровизия" ще се проведе от 9 до 14 май в шведската столица.

"Поли Генова вече има широка международна популярност. Тя е известна сред феновете на Евровизия от години, а за блестящото й представяне като водещ на детската Евровизия' 2015, получи висока оценка. Да не забравяме, че в края на миналата година Поли Генова спечели наградата Eurostar Awards на интернет платформата "Ойко таймс”. Това са доста сериозни аргументи, които бяха взети предвид при избора й да представи отново България на престижната сцена на Евровизия”. Това заяви делегираният продуцент на "Специални проекти” в БНТ Йоана Левиева – Сойър.

Все още не е ясно с коя песен ще се представи Поли. Композицията й в момента се подготвя с продуцентското участие на БНТ и на утвърдени български и чуждестранни професионалисти, каза Левиева.

 

Поради финансови ограничения тази година обществената медия няма да организира национална селекция за избор на песен. Орязаният бюджет на БНТ от правителството на Орешарски пък бе причината България изобщо да не изпрати вой участник на Евровизия 2015.

Водещи

Най-четени