Поне шест месеца трябват за подготовката на сватба 19.08 | 16:55

Желаещите да ползват услугите на сватбен агент да приготвят между 1000 и 2000 лв.

От Гергана Найденова

Подготовката за едно от най-важните събития в живота – сватбения ден – трябва да започне поне шест месеца предварително, става ясно от материал на Jenite.bg.

Дори и да изглежда много, това време е необходимо за избор и резервация на подходящ ресторант, запазване на час в ритуалната зала и църквата, дори и на самата дата, тъй като в немалко случаи се оказва, че има още доста желаещи да сключат брак на "вашия" ден.

С напредването на подготовката изникват и десетки други подробности, които изискват взимането на решение, преговори с половинката или роднините и т.н. Обикновено с повечето задачи се заема бъдещата младоженка, тъй като точно тя има по-ясна представа как трябва да изглеждат нещата на уречената дата.

В последните години обаче все по-популярно става търсенето на помощ от сватбени агенти. Желаещите да се възползват от услугите им трябва да приготвят между 1000 и 2000 лв., като в повечето случаи първата консултация е безплатна.

По думите на Александра Стоянчева, която се занимава професионално с организиране на приказни сватбени дни вече повече от две години, услугите на сватбения консултант се търсят предимно в столицата. В по-малките градове сякаш все още битуват по-закостенели разбирания и родителите на младоженците имат основна роля във взимането на решенията.

"Избягвам умишлено срещите с родителите и кумовете на двойката, практиката ми показва, че когато и те се включат в подготовката, нещата се объркват. Всеки от тях има някакво си негово виждане за нещата, но за мен най-важно е да удовлетворя желанията на младоженците, защото това си е техният ден", разказва Александра и добавя шеговито, че позволява намеса единствено ако става дума за изненади, които искат да подготвят за бъдещите съпрузи.

Повече за трепетите по пътя към олтара – в пълния материал на
Jenite.bg

Водещи

Най-четени