Поскъпват промоционалните билети в кината 19.01 | 11:54

Arena и Cinema City вдигат с по 1 лв. цените в киносалоните си в цялата страна

От iNews.bg

Повишаване на цените на промоционалните билети предприеха двете основни вериги киносалони у нас - Arena и Cinema City.

Поскъпването е с по един лев за промоционалните прожекции на филми в четвъртък и на триизмерни филми във вторник. В Arena цените вече са 6 лв. за четвъртъчните промоции и 8 лв. за 3D филмите.

В Cinema City новите по-високи цени влизат в сила от следващата седмица. Зрителите могат да се подготвят да платят не 7, а 8 лв. за триизмерните филми във вторник, 24 януари, и не 5, а 6 лв. за прожекциите в четвъртък, 26 януари.

По-високите цени ще важат за киносалоните на Arena и Cinema City в цялата страна. Arena има три мултиплекса в София, два във Варна и по един в Пловдив, Плевен, Велико Търново и Стара Загора. Cinema City има киносалони в София, Пловдив, Стара Загора и Русе.

Маркетинговият мениджър на Cinema City Емилия Георгиева обясни за iNews, че повишаването на промоционалните цени е резултат от логичния ход на нещата в условията на пазарна икономика и, че досегашните ниски цени са били реверанс към зрителите, но, че те не могат да продължат да бъдат такива. Маркетинговия мениджър на компанията подчерта, че подобни ниски цени на билетите няма в никоя европейска държава.

Прогнозите са за известен спад в зрителския интерес към промоциите във вторник и четвъртък, които досега се радваха на голям интерес, но от Cinema City са убедени, че това няма да доведе до промяна на навиците на феновете на киното.

Според Емилия Георгиева твърде голямата посещаемост в дните на промоциите е създавала притеснения на зрителите и ги е лишавала от емоцията, която гледането на кино би трябвало да носи.

От Arena коментираха, че в киносалоните им посещаемостта на филми извън промоционалните четвъртъци е с 60% по-ниска. В същото време по-ниските цени в този ден от седмицата и специално във вечерния часови пояс, е гарантирал на киносалоните 70-80% запълненост на капацитета.

От Cinema City отрекоха да има някаква връзка между едновременното вдигане с Arena на цените на промоционалните билети и го отдадоха на икономическата ситуация, лидерските позиции на двете вериги на пазара и на направените разчети на финансовите резултати за предходната година. 

Водещи

Най-четени