Последният член на фамилията Ал Капоне проговори 15.02 | 07:20

В биографична книга за Ал Капоне племенницата му разкрива неизвестни факти

От Олга Андреева

Диърдре Мари Капоне е особено привилегирован човек. Тя е племенницата на може би най-известния гангстер в света, мъжът, около когото са създадени едни от най-легендарните истории и митове.

Диърдре е последният жив представител на семейството на Ал Капоне.

Освен всичко това, тя решава да разкрие част от малко известните или напълно непознатите факти от живота на чичо си, издавайки преди няколко месеца биографична книга за него, "Uncle Al Capone - The Untold Story from Inside His Family", която в момента е една от най-продаваните книги на сайтове като Amazon.com, посочва International Business Times.

В скорошно интервю за FOX Chicago News Диърдре разкри, че е написала книгата едва сега, защото е била помолена да не го прави докато са живи най-близките членове на семейството на Капоне.

"Ако името Ал Капоне ви навява мисли за кражби, фалшификации, проституция и гангстерски войни, то вие не познавате истинския човек", започва книгата за някога обществен враг номер 1 в САЩ.

Освен че показва Капоне като любящ чичо, който я е учил да кара колело и да плува, Диърдре разкрива и шокираща част от живота му, подплатена с непоказвани семейни снимки и лични спомени.

Племенницата на Капоне подчертава, че основната ѝ цел е била да покаже чичо си като човешко същество, "защото той имаше сърце".

Самата тя е страдала доста от връзката си с легендарната фамилия. Когато е била между 7 и 13-годишна Диърдре не си е играела със съучениците, тъй като ѝ е било забранено. Точно преди 11-ия ѝ рожден ден баща ѝ се самоубива под тежестта на фамилията Капоне.

На 18 тя е уволнена от първата си работа именно заради името си.

Водещи

Най-четени