Появи се първият мъж народна певица у нас! 10.04 | 19:45

Участникът в "Гласът на България" Северин Георгиев кърши глас и снага в женски дрехи

От iNews

Участникът в миналогодишното издание на "Гласът на България" Северин Георгиев е решил да се прочуе като... първия мъж народна певица у нас. От известно време младият русенец, представил се с успех в шоуто като част от отбора на Дара с песни на Миро и Любо Киров, пуска майтапчийски клипове. На тях Северин кърши глас и снага в женска народна носия, изпълнявайки популярни народни песни от "блажния фолклор". Според вещи в шоубизнеса възпитаникът на Факултета по джаз и поп пеене в Консерваторията бил амбициран да затъмни най-екстравагантната пееща "драг кралица" на българската сцена - Иво Димчев.

Младият певец представя тези женски образи откровено пародийно, като на моменти стига до гротеска и тотална клоунада. Дали този "подход" му идва отвътре, или е продиктуван отвън, засега няма отговор.

Северин е спретнал и мини шоу, в което имитира кандидат-булките, претендентки за сърцето на ергена Алекс. В някои от клиповете контентът е повече от нецензурен, но това явно не само не смущава неговите фенове, напротив - нахъсва ги още повече да се кикотят на превъплъщенията на артистичния младеж. Хиляди лайкове е пожънало видеото му, в което изпълнителят от крайдунавския град копира "под индиго" австрийската транс дива, спечелила Евровизия преди няколко години, Кончита Вурст.

Бъдещата "супер стар" на родния шоубизнес досега не е коментирал в медиите своите "похвати" и творчески цели. В своя натурален образ Георгиев обаче се хвърли на амбразурата, за да защити "Гласът на България" от обвиненията на друг претендент за певческа слава - Константин Кацаров, че изборът на победител бил нагласен, пише "България днес".

Макар и да отпадна на нокаутите на 26 ноември 2023 г., младият певец и имитатор е доволен от участието си във формата. "И трите песни, които представих в предаването "Гласът на България", бяха на български език. Един отпаднал участник сипе обвинения към екипа, но те са неоснователни. В крайна сметка това е шоу, а целта му не е да направи пиар на участниците, а да задържи зрителите пред телевизорите. Не мисля, че трябва да има обидени", каза тогава Северин Георгиев.

Водещи

Най-четени