През 2012 г. гледаме на кино първия филм "Хобитът" 31.05 | 10:20

"The Hobbit: An Unexpected Journey” ще бъде последван от "The Hobbit: There and Back Again” през 2013 г.

От Олга Андреева

New Line Cinema и Warner Bros. обявиха имената на дългоочакваните два филма "Хобитът" и датите им на излизане по кината, съобщи Digital Spy.

Първият филм е озаглавен "The Hobbit: An Unexpected Journey” ("Хобитът: Неочаквано пътешествие") и ще бъде пуснат на 14 декември 2012 г.

Втората част ще излезе точно година по-късно - на 13 декември 2013 г. и ще носи името "The Hobbit: There and Back Again” ("Хобитът: Дотам и обратно").

Джаксън наскоро започна снимките на адаптацията от две части на "Хобитът" на Дж. Р. Р. Толкин, която разглежда историята на младия Билбо Бегинс, след като е натоварен от Гандалф с мисията да победи мощен дракон заедно с група джуджета.

Няколко звезди от "Властелинът на пръстените" се връщат в "Хобитът", сред които сър Иън Маккелън като Гандалф Сивия, Хюго Уийвинг като Лорд Елронд, Илайджа Ууд като Фродо Бегинс, Орландо Блум като елфа Леголас и Кейт Бланшет като Галадриел.

Мартин Фрийман ще играе главния герой Билбо Бегинс, редом с имена като Стивън Фрай, Бенедикт Кумбербач, Силвестър Маккой, Брет Маккензи, Джеймс Несбит, Ейдън Търнър и Ричард Армитидж.

Водещи

Най-четени