Премиерата на "Живите Мъртви" 2.5 чупи рекорди по гледаемост в САЩ 15.02 | 17:49

Продължението на вторият сезон ще се завърти и на родна територия

От Ивайло Коралски

Изключително успешният пост-апокалиптичен сериал на AMC, "Живите Мъртви", счупи всички рейтингови рекорди за гледаемост в САЩ след премиерата на сезон 2.5.

"Живите Мъртви" 2.5 се превърна в най-гледания сериал до момента, след като премиерния епизод е бил гледан от 5,4 милиона зрители на възраст между 18 и 49 години.

Общата бройка на аудиторията за новия епизод обаче възлиза на респектиращите 10,1 милиона зрители.

На практика, посочените по-горе резултати подобряват рекорда от старта на втория сезон на същия сериал от 16 октомври миналата година, когато зрителите са наброявали 7,3 милиона.

Що се отнася до концепцията на "Живите Мъртви", то пост-апокалиптичния хорър сериал е режисиран от Франк Дарабонт. В скромния му принос към Седмото изкуство влизат ленти, като "Изкуплението Шоушенк", "Зеленият път" и "Мъглата" (чудесната екранизация по романа на Стивън Кинг).

В "Живите Мъртви" на преден план са поставени личностните взаимоотношения между човешките индивиди в една толкова нехарактерна за обикновения хомо сапиенс обстановка, където изкристализиралият ужас не идва от глутницата цвилещи зомбита, а от неясното бъдеще, което вещае упадъкът на цялата човешка цивилизация.

Напомняме, че сериалът, гледан до момента от над 12 милиона зрители се върти и по родните телевизии.

Трейлър на новия полусезон, сега:

 

Водещи

Най-четени