Претендентките за Короната за децата на България 17.04 | 15:55

Красавиците посетиха SOS селището в село Дрен

От Мартина Панайотова

Докато участничките в риалитито "Пътят към короната 2”, което проследява избора на Мис България 2012, дават гласност на редица социални проблеми, настоящата носителка на короната Ваня Пенева продължава своята мисия "Преоткрийте красотата на четенето”.

Този път Ваня гостува на второкласниците от СОУ "Христо Ботев” във Враца. Красавицата прочете част от книжката "Лазаре, Цветница и Великден във Врачанско”, след което получи грамота за своето участие в седмицата на "маратонското четене”, която се проведе в града.

Ваня получи много подаръци и се снима с малчуганите за спомен, а раздаването на автографите отново отне повече от час.

Кандидат-миските бяха гости и на децата от SOS селището в село Дрен, където ще ги заведе настоящата Мис България. Момичетата бяха очаровани от любовта, с която малчуганите ги посрещнаха. Заедно с децата красавиците те шариха великденски яйца и се занимаваха с рисуване и игра на футбол.

Посещението в село Дрен е третата кауза, върху която участничките в "Пътят към короната 2” насочват общественото внимание. В предишните две каузи красавиците посетиха терапевтичен център за борба със зависимости и приют за кучета.

Какво предстои на претендентките за Мис България, ще научите всеки вторник, четвъртък и събота по TV7.

Водещи

Най-четени